Haluatko Häkän sisäpiiriläiseksi? Liity kanta-asiakkaaksi

0

UUDISTUNUT VIHREÄMPI HÄKÄ – LUONNOLLISESTI LÄHELLÄ SINUA

Haluamme olla mukana edistämässä lähiympäristömme puhtautta ja tästä syystä olemme uudistaneet toimintaamme merkittävästi. Pyrimme toimimaan ekologisesti ja kestävää kehitystä silmällä pitäen.

Miten tämä näkyy käytännössä?

Olemme ensimmäinen hiihtokeskus, joka liittyi Portaat Luomuun -järjestelmään ja varmistamme näin ladun kohti kestävää kehitystä. Portaat luomuun on vapaaehtoinen ohjelma kaikenkokoisille yksityisille ja julkisille ammattikeittiöille, jonka tarkoituksena on auttaa lisäämään luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

Tällä hetkellä olemme järjestelmän neljännellä portaalla, eli keittiössämme käytetään jo merkittävä määrä raaka-aineita pysyvästi luomutuotteena. Lisäksi käytetään lähituottajien tuotteita mahdollisuuksien mukaan.

Luomu- ja lähiraaka-aineisiin panostava keittiömme takaa suussasulavat syötävät ja erikoisruokatoiveet pyritään toimittamaan toiveiden mukaisesti. Keittiön raaka-aineet tulevat Kespron tukusta, luomutukkureilta ja lähituottajilta enenevässä määrin.

Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimus 2017-2025

Olemme mukana Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksessa. Sopimuksen tavoitteena vähintään 7,5 prosentin ohjeellisen energiansäästötavoitteen kaudelle 2017–2025 ja välitavoitteen 4 prosenttia vuodelle 2020. Voit lukea sopimuksesta tarkemmin täältä.

Energiatehokkuussopimus

Käytössämme on Sensire Oy:ltä hankittu etäluettava järjestelmä, jolla näemme päätteltä energiakulutuksen ja pystymme vertailemaan tuloksia aiempiin vuosiin.

Hiihtokeskuksen lamput, joita on satoja, tullaan vaihtamaan ympäristöystävällisempiin LED-valoihin. Sähkönkulutusta tullaan vähentämään merkittävästi esimerkiksi kiinnittämällä entistä enemmän huomiota tilojen lämpötiloihin. Käyttämämme sähkö ostetaan Savon Voiman VihreäVoima-sähkönä, joka on uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä. Samalla keskuksemme päärakennuksen yläkerta lämpiää pääosin ilmalämpöpumpulla tuotetulla lämmöllä!

Haluamme vähentää keskuksemme päästöjä ja tämän takia tavoitteenamme on laskea polttoainekuluja merkittävästi. Esimerkiksi laitteemme eivät tule käymään tyhjäkäynnillä turhaan ja kaikki mönkijät sekä moottorikelkat on vaihdettu vähäpäästöisempiin nelitahtisiin versioihin.

Back to top